Oznámení o konání mimořádné valné hromady (24.března 2014)

Představenstvo společnosti Imperial Karlovy Vary a.s. svolává MIMOŘÁDNOU VALNOU HROMADU AKCIONÁŘŮ společnosti Imperial Karlovy Vary a.s. (dále jen Společnost)

se sídlem Karlovy Vary, U Imperiálu 7/31, PSČ 360 01, IČ 45359318, zapsané do obchodního rejstříku vedeného Krajským soudem v Plzni, oddíl B, vložka 251, která se bude konat dne 24. března 2014 od 10:00 hodin v sídle společnosti U Imperiálu 7/31, Karlovy Vary.

Pořad jednání:

Zahájení
Volba předsedy valné hromady, zapisovatele, ověřovatelů zápisu a osob pověřených sčítáním hlasů
Rozšíření předmětu podnikání o tento předmět podnikání :prodej kvasného lihu, konzumního lihu a lihovin
Závěr
Zápis účastníků mimořádné valné hromady do listiny přítomných akcionářů bude probíhat od 9:00 hod. v místě konání valné hromady. Při registraci se akcionáři - fyzické osoby prokážou platným průkazem totožnosti a originály listinných akcií. V případě zmocnění se zmocněnec prokáže platným průkazem totožnosti, originály listinných akcií a předá originál nebo úředně ověřenou kopii písemné plné moci. Vykonává-li akcionář svá práva prostřednictvím zákonného zástupce, prokáže se zákonný zástupce platným průkazem totožnosti, originály listinných akcií a předá originál nebo úředně ověřenou kopii závazného dokladu (jenž má charakter veřejné listiny), z něhož vyplývá zákonné zastoupení.

Návrh usnesení valné hromady a jeho zdůvodnění:

„Valná hromada společnosti mění bod 1.3. stanov společnosti tak, že nově zní:

1.3. Předmět podnikání Společnosti

1.3.1. Předmětem podnikání Společnosti je:

(a) zdravotní péče poradenská, ošetřovatelská, diagnostická, preventivní, rehabilitační, lázeňská a léčebná, péče ambulantní i ústavní a dopravní zdravotnické služby sloužící k přepravě nemocných,

(b) komplexní ústavní a ambulantní lázeňská péče,

(c) provoz nestátního zdravotnického zařízení,

(d) výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona

(e) hostinská činnost

(f) silniční motorová doprava - vnitrostátní příležitostná osobní, - mezinárodní příležitostná osobní

(g) provozování solarií,

(h) výroba elektřiny

(i) provozování cestovní kanceláře

(j) prodej kvasného lihu, konzumního lihu a lihovin"

Potřeba rozšíření předmětu podnikání vyvstala v souvislosti s novelou živnostenského zákona, podle kterého platí, že „Podnikatel, který je ke dni nabytí účinnosti tohoto zákona oprávněn prodávat kvasný líh, konzumní líh nebo lihoviny, může v této činnosti pokračovat po dobu 6 měsíců ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona. Požádá-li podnikatel v této lhůtě živnostenský úřad o koncesi pro prodej kvasného lihu, konzumního lihu nebo lihovin, může v prodeji kvasného lihu, konzumního lihu nebo lihovin na základě oprávnění podle věty první pokračovat do doby pravomocného rozhodnutí o udělení koncese, nebo o zamítnutí žádosti o koncesi, anebo o zastavení řízení. Marným uplynutím lhůty k podání žádosti o koncesi pro prodej kvasného lihu, konzumního lihu nebo lihovin podnikateli právo prodávat kvasný líh, konzumní líh nebo lihoviny zaniká."

Společnost provozuje několik hotelových zařízení, kde je součástí nabídky služeb prodej alkoholických nápojů, dle shora uvedeného tak Společnost potřebuje získat shora citovanou koncesi.

Dokumenty poskytnuté k nahlédnutí akcionářům:

Návrh změn stanov v sídle Společnosti a to v pracovních dnech od 8:00 do 14:00 hodin.

Představenstvo společnosti