Nejrychlejší čas, ale 4 trestné vteřiny – Prskavec skončil na 1. světovém poháru čtvrtý

Liptovský Mikuláš – O víkendu odstartoval první světový pohár ve vodním slalomu. Prskavec jel ve finále nejrychleji, ale s 4 trestnými vteřinami se vyhrávat nedá. Obsadil tak nepopulární čtvrté místo.

O víkendu 22.–24. června začal letošní podnik světového poháru ve vodním slalomu. Česká kajakářská reprezentace ve složení Prskavec, Přindiš, Tunka a Hilgert se vydala k našim sousedům na Slovensko. Na trať do Liptovského Mikuláše, kde se Prskavec stal v roce 2016 mistrem Evropy a vyjel si letenku na olympijské hry do Ria.

Nedělní semifinále Prskavcovi vyšlo perfektně. Jel čistě a ostatním nadělil přes jeden a půl sekundy. Za semifinále se ale medaile a musel se tak soustředit na finálovou jízdu. Do ní vjel sice s energií šampióna, na 12 brance však přišel první lehký dotek. Prskavec věděl, že teď musí riskovat. Ale bohužel zariskoval v místě, kde neměl, a na 15 brance přišel druhý dotek. Ten ho odsunul na bramborovou pozici.

„Ten šťouch byl zbytečný, tam jsem se neměl snažit něco zrychlovat a měl to spíš pohlídat,“ litoval po závodě svého rozhodnutí. „První část trati mi vyšla krásně, ale pak jsem to tam chtěl urychlit a dal jsem ten druhý dotyk, který mě stál umístění na bedně. S jedním by to stačilo,“ posteskl si. I když Prskavec předvedl nejrychlejší čas celého dne, 2 trestné doteky ho odsunuly až na čtvrté místo.

Z českých kajakářů ve finále vybojoval Hilgert šesté a Přindiš sedmé místo. Jedinou medaili – tu stříbrnou – v nedělním závodu vybojovala Tereza Fišerová mezi singlkanoistkami.

Ze Slovenska se štace světových pohárů přesouvá do polského Krakova. A Prskavec tentokrát bude chtít zvítězit. „Letos poprvé pojedu všech 5 světových pohárů a myslím i na celkové umístění. Přece jen to čtvrté místo je dobrý odrazový můstek. Jede se dál a aspoň je co zlepšovat,“ nakonec uzavírá Prskavec.