Jiří Prskavec hodnotil v Imperialu uplynulou sezonu

Ohlédnutí za sezonou 2017 a plány do té nadcházející byly hlavními tématy setkání mistra světa a bronzového olympionika z Rio de Janeira Jiřího Prskavce s novináři, sponzory a partnery. Tiskovou konferenci uspořádal jeden z partnerů úspěšného kajakáře, karlovarský hotel Imperial.

„Byla to velmi úspěšná sezona, ve které se mi nepovedl jen jeden závod. Jinak jsem byl na každém mezinárodním klání ve finále, a pouze jednou z něj nezískal medaili. Skvělou výkonnost potvrzuje fakt, že ve všech závodech, ve kterých jsem startoval, jsem zajížděl časy patřící do nejlepší trojky. Takže ano, byl to úplně super rok, kterému chyběla jen ona pověstná třešnička na dortu. A to je ta největší chyba,“zhodnotil Jirka Prskavec uplynulý rok, a vůbec se nesnažil skrýt stále živé zklamání z výkonu na mistrovství světa ve Francii.

Zřejmě i proto zkrátil po šampionátu volno na pouhý měsíc, který zakončil právě v hotelu Imperial. Čekal ho speciální, na míru ušitý týdenní medical wellness program včetně například trochu neobvyklé vodoléčby se skotskými střiky. Hned poté následovalo dvoutýdenní soustředění v Africe. Vánoce stráví doma a doufá, že si bude moci zatrénovat i na běžkách.

„V lednu vyrážím na tradiční měsíc a půl trvající soustředění do Austrálie. Dám přípravě zase maximum, protože se chci nominovat do reprezentace a jet na mistrovství Evropy v Praze. Vždycky byl pro mě nejvíc svět, ale tím, že bude Evropa tentokrát doma, to pro mě znamená opravdu hodně. Chci tam být a chci bojovat o medaile," řekl Jirka Prskavec.

Jak to dopadne, bude záležet především na tréninku, ale i na zdraví a také na sportovním štěstí. „Svůj podíl na konečném výsledku budou mít i moji partneři, kteří mi umožňují skvělou přípravu,“ přidal Jirka Prskavec na závěr setkání upřímné poděkování. „Mám kolem sebe výborné lidi, kteří mi věří. Pro ten jeden neúspěch na mě nezanevřeli. Podporují mě dlouhodobě, i přes to zklamání na mistrovství světa jsem se od nich dočkal uznání. Jsem jim za to strašně vděčný!"

Kajakářská sezona Jiřího Prskavce v roce 2018 vyvrcholí na mistrovství Evropy v červnu v pražské Troji a poté v září na mistrovství světa v brazilském Rio de Janeiro.